Nieuwtje... De Vinderhoutse Bossen worden groter


Goed nieuws voor alle Gentenaars en in het bijzonder die in de noordrand: de Vinderhoutse Bossen worden met zo'n 41 hectare uitgebreid.

Ik ben al langer fan van deze Gentse Groenpool met als topwandeling de Oude Kale Vallei-wandelroute. Sinds het voorjaar 2020 kwamen er een pak bewegwijzerde wandelroutes bij doordat er grotere delen van het gebied opengesteld werden voor het publiek.

En nu wordt er nieuw bos aangeplant, zo'n dikke 80 voetbalvelden extra wandelplezier. Dat is wel nodig ook, want door corona hebben veel mensen dit gebied ontdekt en in het weekend is het er vaak beredruk... Voor rustzoekers dan best te vermijden.

Ook de onthaalpoort Leeuwenhof in de Beekstraat (Drongen) wordt aangepakt: er wordt werk gemaakt van parkeergelegenheid voor auto's en fietsen, een fietsverbinding naar het fietspad langs de R4 en van paadjes naar het bos en naar de vijvers. Aan de vijvers komt bovendien een picknickplekje om van de natuur te genieten.

Er staan nog andere plannen op stapel. Zo wil men ook starten met de inrichting van de onthaalpoort aan de Campagne, de bewegwijzering van de wandelpaden, de verharding van de fietspaden, de aanleg van een ruiterpad en mountainbikeroutes, ...

Voor meer info: check de website van de Vlaamse Landmaatschappij. Hier kan je de routes downloaden.

Voor inspiratie kan je mijn blogposts nalezen:

Wandel ze!

© 2021 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.




Reacties

Populaire posts