Om en rond de Oude Kale

Natuurpunt levert puik werk in de Vallei van de Oude Kale, één van de best bewaarde natuurgebieden in het Meetjesland. En laten nu net twee van mijn favoriete wandelingen hier starten. Favoriet om meerdere redenen : kort bij huis, veel onverharde paden, stilte alom en schitterende natuur. In ieder jaargetijde valt er iets nieuws te ontdekken. Het is altijd moeilijk kiezen tussen de twee lussen, eentje die start in Vinderhoute of eentje die start in Merendree… de twee combineren kan ook natuurlijk.

Als ik écht moet kiezen, dan heb ik een lichte voorkeur voor de Oude Kale Valleiroute lus 1 vanuit Merendree... Daar komt nog geen 100 meter asfalt aan te pas.

Sfeerbeelden lus Vinderhoute





Weilanden, broekbossen, knotwilgen, een meanderende beek … de vallei heeft het allemaal. En er zijn nog een paar kersen op de taart. Op je tocht passeer je veesluizen, de Van Vlaenderensmolen en verschillende kastelen (al kan je ze slechts uit de verte bewonderen).

Sfeerbeelden lus Merendree (09/05/2020)



Vertrek : kerk Merendree (lus 1) / kerk Vinderhoute (lus 2)
Afstand : 7 en 8 km - lusvormig - vlak
Mijn persoonlijke scores : algemeen lus 1 - 9/10 / stilte : 9/10 - lus 2 - 8,5/10 / stilte : 8,5/10

De Oude Kale Vallei-wandelroutes zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Op https://www.routen.be kan je de route als pdf of gpx downloaden. Via de webshop kan je de wandelkaart aankopen. Je checkt ook best even op deze site of de route nog bestaat, want het wandel- en fietsaanbod wordt regelmatig vernieuwd.
Een paar bankjes. Horeca in Merendree/Vinderhoute en als je geluk hebt een leuke stopplaats in de buurt van de Van Vlaenderensmolen.

© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts