Buitenbeentje... Het Isabellabos in twee lusjes

Natuurgebied Braakman-Zuid is ondertussen voor mij geen onbekende meer. Dankzij het uitgebreide knooppuntennetwerk voor zowel fietsers als wandelaars hebben we al grote delen van dit mooie stuk natuur ontdekt (zie Natuurgebied Braakman-Zuid, een stukje paradijs in Zeeuws-VlaanderenNatuurgebied Braakman-Noord, speuren naar bramen en vlinders of Expeditie Vogel). Het wandelnetwerk loopt echter maar gedeeltelijk door het Isabellabos, terwijl een boswandeling voor ons altijd hoog scoort op de belevingsschaal. Staatsbosbeheer (de Nederlandse tegenhanger van onze Natuur en Bos) heeft hier twee korte lussen uitgewerkt waardoor je bijna elk uithoekje leert kennen: de blauwe Uilenroute (3,5 km) en de rode Vleermuizenroute (3,5 km).



Loofbos en naaldbos wisselen elkaar af, hier en daar loop je door een stuk open veld afgezoomd met bomenrijen... zo typisch voor het polderlandschap. Bij de rode route stap je een eind langs de oevers van het Isabellakanaal, een afwateringskanaal dat de Braakman (een voormalige zeearm van de Westerschelde) verbindt met het Leopoldkanaal ten noorden van Boekhoute. 




Het Isabellabos is niet meteen het grootste of mooiste bos waar ik ooit wandelde, maar toch heeft het een plekje in mijn wandelhart. De reden hiervoor moet je niet ver zoeken: de stilte is hier zalig!





Praktische info:
vertrek: parking Braakman-Zuid, Isabellaweg 3, Philippine
afstand : 2 lussen van 3,5km - vlak - bewegwijzerd
score: 8,5/10 (halfbewolkt - 10°C - 2Bft) - stilte 9/10

Meer info over Braakman-Zuid en andere natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen kan je nalezen op de site van Staatsbosbeheer. Voor activiteiten kan je een kijkje nemen op de FB-pagina Braakman.

© 2021 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.




Reacties

Populaire posts