De Vlasroterswandelroute (lus 2), om en rond vlasdorp Wontergem

Nadat we in november vorig jaar al een eerste Vlasroterswandelroute uitprobeerden, (zie De Vlasroterswandelroute (lus 4, om en rond vlasdorp Gottem) gaan we vandaag op stap in Wontergem, een dorp met zo'n 1000 inwoners ten westen van Deinze. Aan de Sint-Agneskerk start lus 2, aangeduid met de bekende zeshoekige bordjes, deze keer in het rood.




Deze lus is er eentje voor de liefhebbers van verharde paden; op een eindje aarden weg na, loopt de route volledig via landelijke weggetjes en verharde kerkwegels. Dat maakt ze dan weer ideaal voor de buggy of rolstoel, ook al zit er een stukje in waar boomwortels voor de nodige scheve betontegels hebben gezorgd. 



Het is een aangename route met mooie vergezichten op de landelijke omgeving. Onderweg kom je vrij veel oude hoeves en kapelletjes tegen. Hier en daar spot je wit-rode markeringen van de Grote Routepaden: je stapt een stukje over de GR 128 Vlaanderenroute en ook nog eens over de GR 129 Dwars door België. Na een dikke 7 kilometer staan we terug aan ons vertrekpunt. Nog even afscheid nemen van wielerlegende en Tourwinnaar Lucien Buysse, die als geboren en getogen Wontergemnaar een standbeeld kreeg in het dorpscentrum, en dan gaat het huiswaarts. Dat het weer deugd gedaan heeft!


Praktische info:
vertrek : Sint-Agneskerk, Dentergemstraat, 9800 Wontergem (gratis parkeren langs de straat)
afstand : 7,2 km - lus - vlak - 95% verhard
mijn persoonlijke scores : algemeen: 7,5/10 (zonnig, 5°C, 4 Bft) - stilte: 8,5/10

De Vlasroterswandelroutes zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Lus 1 (11 km) vertrekt in Grammene, lus 2 (7,5 km) in Wontergem, lus 3 (8 km) en lus 4 (7 km) vertrekken in Gottem.
Op Routen kan je de routes als pdf of gpx downloaden. 
Je checkt ook best even op deze site of de route nog bestaat, want het wandel- en fietsaanbod wordt regelmatig vernieuwd.
Geen bankjes. Geen horeca op de route.

© 2023 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts