Buitenbeentje... Herbronnen langs de Our

Toen we het voorbije voorjaar in de Oostkantons verbleven, was het jammer genoeg niet echt fietsweer. Regen en wind houden ons niet tegen om te wandelen, maar om te fietsen stellen we andere eisen. Dus moeten we nog veel kilometers inhalen 😃 In mei waren we al eens in Schönberg om te wandelen (zie Im Tal der Schmetterlinge), vandaag start hier ons knooppuntertje. Thema: water (namelijk de bovenloop van de Our) en vergezichten.


De eerste kilometers zijn niet de meest memorabele. Het is niet omdat de "route dégradée" hier tot "Strassenschäden" omgedoopt werd, dat dat plots lekkerder bolt. Er is ook wel wat verkeer... Blijkt dat we middenin een oldtimer-evenement zijn terechtgekomen. Nu ja, we krijgen dan tenminste compensatie voor het motorgeronk wanneer het ene prachtexemplaar het andere achternarijdt.



Net als op de Vennbahn vind je langs de Kyl-Radweg tal van verwijzingen naar het spoorwegverleden.

Eenmaal van de grote weg af zijn het enkel rustige wegen die ons van het ene vergezicht naar het andere brengen. In Losheim steken we zelfs eventjes de Duitse grens over en worden we getrakteerd op een geweldig stukje "trage weg", namelijk de Kyl-Radweg. Dit is een prachtige fietsroute van 130 kilometer dwars door de Eifel van het noorden naar het zuiden, van Dahlem naar Trier. 





Ons stukje door bossen en weiland gaat zelfs over de waterscheidingskam tussen de Maas en het Moezel-Rijnbekken. Ook hier wordt de fietser (en wandelaar) in de watten gelegd: er staan niet alleen "gewone" bankjes, maar zelfs heuse ligbedden tegen een decor van uitgestrekte bossen, kleine dorpjes en weidse velden. Een mens zou van minder helemaal zen worden.
.
Het klein geaderd witje

De olifantsrups... een kanjer van zo'n 8 centimeter. Dit beestje ontpopt zich in een latere levensfase tot de nachtvlinder Groot Avondrood.



Het is precies alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Hier geen stress, maar enkel rust. Geen wonder dat deze regio ons hart gestolen heeft. Dit is een ritje om nog lang van na te genieten!

Het kerkje van Herresbach




De Our in Schönberg

Praktische info:
Start: kerk Schönberg (gratis - 20-tal plaatsen)
Afstand: 44 km - lus - glooiend tot steil
Mijn persoonlijke scores: 9/10 (20°C, halfbewolkt, 3Bft) - stilte 9/10

Paar bankjes. Horeca in Schönberg.

Route op de fietsnetwerken "Ostbelgien" en "Nordrhein-Westfalen"
Knooppunten: 42 - 15 - 14 - 09 - 03 - 06 - 28 - 27 - 26 - 24 - 23 - 18 - 12 - 16 - 41 - 42
De fietsnetwerken krijgen regelmatig een update. Check dus voor je vertrekt zeker een routeplanner, bijvoorbeeld die van Ostbelgien Fietrouteplanner.

© 2021 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts