Buitenbeentje... Trage wegen rond Zuiddorpe

Echt zomerweer moeten we vandaag (weeral) niet verwachten, maar dat houdt ons niet tegen om af te zakken naar Zuiddorpe, een klein Zeeuws dorpje in de buurt van Axel.


Niet zo lang geleden passeerden we hier al fietsend (zie Van kreek tot kreek in Zeeuws-Vlaanderen) en toen heb ik aan een infobord de wandelfolder "Wandelen via (kerken)paden in en rond Zuiddorpe" meegenomen. Hierin stonden 4 routes, variërend van 3,5 tot 11 kilometer. Wanneer ik op de bijhorende website een kijkje ging nemen, bleek deze niet (meer) te bestaan. Veiligheidshalve heb ik dan maar een knooppuntertje voor vandaag uitgewerkt.



We zijn nog maar net gestart en we zien al een infobord over Kerkenpad Schaapdijk, dat ooit als verbinding diende met Axel. Het is een aarden wegel tussen twee bomenrijen door, met links en rechts doorkijkjes op de omliggende akkers. Een fantastische start!



Ook de rest van de tocht stelt allerminst teleur... een aaneenschakeling van onverharde paadjes langs dijken, kreken, natuurgebied en akkers. Af en toe zit er een strook asfalt tussen, maar dat zijn - op een klein stukje na - rustige wegen.



We ontdekken trouwens een nieuw soort bordje, eentje met twee pijlen. Dit duidt aan dat er zowel een verharde als een onverharde variant van de route bestaat en dat die op een gegeven punt samenkomen. Schitterende uitvinding! Zou er trouwens zoiets als 'binnendijks' en 'buitendijks' wandelen in de polders bestaan net zoals voor het fietsen? 😄



Dit is er weer eentje om aan ons "repeat"-lijstje toe te voegen. Of we gaan de volgende keer toch voor een wandeling uit de folder... want die bewegwijzering hebben we ook gespot. Al die mogelijkheden...


Praktische info:
vertrek: Schaapdijkstraat, Zuiddorpe (gratis - 3-tal plaatsen) of iets verderop in de Hoofdweg Noord
afstand: 8,3 km (waarvan 5 km onverhard) - lus - vlak
mijn persoonlijke scores: algemeen 8,5/10 (bewolkt met lichte regen, 20°C, 2Bft) - stilte 8/10

Route op het wandelnetwerk "Zeealand".
Knooppunten: 39 - 90 - 73 - 71 - 12 - 11 - 13 - 35 - 39
Weinig bankjes. Horeca op het dorpsplein.
De wandelnetwerken krijgen regelmatig een update. Check daarom voor je vertrekt een routeplanner zoals Wandelknooppunt of Route.nl.

Wie op stap wil via de (kerken)paden: deze bewegwijzerde routes starten aan de kerk van Zuiddorpe: Schaapdijksroute 3,5 km (rood), Wegelstukroute 3,5 km (oranje), Varempéroute 6,7 km (blauw) of Oudepolderroute 6 of 11 km (groen).

© 2021 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts