Weg van de platgetreden paden in Ursel

Vandaag kijken we uit naar een alternatieve wandelplek, want op zondag durft het nogal eens iets te druk worden op de gekende plekjes. Tegelijk willen we op stap vrij dicht bij huis. Dus kiezen we voor een tochtje in Ursel, maar niet de "kern" van Drongengoedbos. 


We laten ons verrassen door de landelijke omgeving rond parking POL (zie ook "Een gouden ochtenstond in Drongengoedbos") en ontdekken een zeer leuk stukje Meetjesland. Rustige straten brengen ons langs weiden met grazende koeien en akkers vol oogstklare mais. Terwijl wij al dat moois staan te bewonderen, komt er iemand met flink tempo aangelopen. De dame in kwestie stopt echter midden in haar training om ons wat extra wandeltips te geven. Als boerin en eigenares van de prachtbeesten die we staan te bekijken, vindt ze het wel leuk om te zien dat stadsmensen even van de buiten komen genieten.


Na deze gezellige babbel trekken we verder. De weggetjes volgen elkaar op tot we aan de Pietendriesmolen zijn. Hoe je het ook draait of keert, zo'n molen heeft iets.


We ruilen het asfalt voor de onverharde paden en trekken door de velden naar de rand van Drongengoedbos. Even loeren op het vliegveld en dan via de bospaadjes terug naar de parking.


Missie geslaagd: de batterijtjes zijn weer even opgeladen.


Vertrek : parking POL, Urselseweg 181, Ursel (tussen knooppunten 5 en  76 (gratis parkeren, 50-tal plaatsen)
Afstand : 8,3 km - lusvormig - vlak 
Mijn persoonlijke scores : algemeen : 8/10 (bewolkt, 21°C, 4Bft) - stilte : 8/10

Wandellus op het wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen.
Knooppunten : 76 - 5 - 8 - 77 - 81 - 75 - 76
Paar bankjes. Geen horeca op deze lus.

De wandelnetwerken krijgen regelmatig een update. Check voor je vertrekt een routeplanner (bijvoorbeeld http://wandelknooppunt.be)

© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.


Reacties

Populaire posts