Gedachtenscharrel... Fiets je gezond!

Eerder heb ik al uitvoerig de voordelen van wandelen op een rijtje gezet.

Voor fietsen zijn de voordelen quasi dezelfde. Dus wil je weten waarom je de fiets op moet, lees dan zeker mijn blog:


Maar toch nog even een paar extra pluspunten ...
  • Fietsen verlaagt je biologische leeftijd. Uit studies is gebleken dat wie zo'n drie keer per week een uurtje gaat fietsen, zijn/haar biologische leeftijd met zo'n negen jaar naar beneden krijgt. Er is ook geen betere huidkuur dan bewegen : de bloedcirculatie in je huidweefsel wordt gestimuleerd en collageen wordt vlotter aangemaakt. Je wel goed insmeren is de boodschap, anders ga je er net snel ouder uitzien en dat is ook weer niet de bedoeling.
  • Je komt strakker in je vel te zitten want hele spiergroepen worden aan het werk gezet. Dij-, bil- en kuitspieren liggen voor de hand, maar ook je buik-, rug- en armspieren krijgen een work-out.
  • De aanmaak van vitamine D - broodnodig voor onze botten en spieren - krijgt een boost door de blootstelling aan natuurlijk zonlicht. En daar hoeft de zon eigenlijk niet voor te schijnen. Doet ze dat wel: tube zonnecrème bovenhalen!
  • Fietsen houdt je alert en je krijgt voortdurend prikkels binnen. Dus ook je hersenen worden op een portie gymnastiek getrakteerd. Studies hebben al meermaals bewezen dat voldoende bewegen (en zeker in de buitenlucht) ons brein langer jong en gezond houdt. Slimmer worden door fietsen... Je zou voor minder op het zadel springen.
  • Het is een ideale sport voor wie op een gewrichtsvriendelijke manier wat kilootjes kwijt wil of zijn/haar gewicht onder controle wil houden. Fietsen is immers een low impact training. Het grootste gewicht wordt gedragen door je zadel waardoor je knieën en enkels gespaard blijven. 
  • Je kan natuurlijk alleen fietsen, maar het is ook erg leuk om samen een toertje te doen. Je kan dan gezellig bijkletsen en lachen (ook zeer gezond). Ideaal om je social skills te oefenen na de lockdown en het toch veilig te houden.
Dus waar wacht je op ? Hop, de fiets op!


© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts