Nieuwtje... (Ver)nieuw(d) wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en Valleien

Er was eens... het populaire wandelnetwerk Hagelandse Heuvels, ontstaan in 2012. Onlangs werd het uitgebreid met zo'n 480 kilometer virtuele trajecten en knooppunten in de Velpevallei, wat het totaal op 780 kilometer wandelplezier brengt. Het (ver)nieuw(d)e wandelnetwerk kreeg de naam Hagelandse Heuvels en Valleien en sluit naadloos aan op de omliggende netwerken Zuid-Dijleland, Getevallei en de Merode.

© Toerisme Vlaams-Brabant

De Velpevallei is een natuurgebied in het glooiende landschap rond Kortenaken, Glabbeek, Tienen, Tielt-Winge, Lubbeek, Boutersem, Bierbeek en Leuven.  Weilanden, akkers, fotogenieke kapelletjes, historische vierkantshoeves, mooie dorpskernen, lange rijen fruitbomen, .... ja, zelfs wijnstokken passeren de revue tijdens je wandeling.

Zoals gezegd, er is gekozen voor virtuele knooppunten. Enerzijds omdat veel wandelaars nu ook al de digitale toer opgaan met hun navigatie, anderzijds om de kostprijs te drukken en flexibel te kunnen inspelen op wijzigingen in het parcours. Voor wie het allemaal (nog) niet zo begrepen heeft op het virtuele wandelnetwerk, zijn er nog steeds 22 thematische en bewegwijzerde wandellussen, goed voor ruim 200 kilometer. Deze lussen staan op de wandelkaart aangegeven.

Via de boekhandel, toeristische infokantoren of via de webshop van Toerisme Vlaams-Brabant kan je de nieuwe wandelkaart aanschaffen (met een beknopte infogids, suggestiewandelingen en themawandelingen).

Je kan je route plannen via de gekende routeplanners of die van Toerisme Vlaams-Brabant.

© 2022 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts