Meer inspiratie... Beweegroutes in Vlaanderen

Je hebt ze vast al eens hier of daar opgemerkt: de groene borden met daarop het aantal stappen die je nodig hebt om op een bepaalde bestemming aan te komen. Meer en meer gemeentes stappen mee - letterlijk én figuurlijk - in het verhaal van de "10.000 stappen"-beweegroutes. In Vlaanderen zijn er nu al meer dan 200.

©10000 stappen

Bewegen, we weten allemaal hoe belangrijk het is, maar toch slaagt meer dan 30% van alle Vlamingen er niet in om de aanbevolen 2,5 uur matig tot hoog intensief te bewegen per week. Uiteraard is dat fysiek niet voor iedereen mogelijk, maar elke stap telt. Dus om iedereen aan te zetten meer te gaan bewegen, lanceerden het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen en Agentschap Zorg en Gezondheid de campagne "10.000 stappen, elke stap telt". Heel wat steden en gemeenten gingen het engagement aan beweegroutes te ontwikkelen.

De beweegroutes zijn voor iedereen toegankelijk, altijd open en helemaal gratis. Er zijn zelfs routes met extra oefeningen, routes op maat van gezinnen en routes voor minder mobiele wandelaars.

Voor meer info en een overzicht van de routes kan je terecht op de site van 10000 Stappen.

© 2022 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts