Nieuwtje... Brabantse Wouden, een virtueel nieuw wandelnetwerk

Zevenhonderd kilometer wandelplezier langs knooppunten... Dat is het nieuwe wandelnetwerk Brabantse Wouden in Vlaams-Brabant.


Er werd gekozen voor een virtueel netwerk. Nergens zijn er paaltjes met knooppunten te bespeuren. Wil je een route volgen, dan komen er digitale apparaten aan te pas. Zo'n virtueel netwerk heeft wel wat voordelen: zo is het veel goedkoper én flexibeler. Meer en meer wandelaars kiezen voor routenavigatie op gsm of wandelgps, dus wordt er op deze trend ingespeeld. 
Voor wie niet mee wil/kan in dit digitale verhaal, zijn er elf thematische wandelingen behouden ofwel tachtig kilometer bewegwijzerde routes.

Het wandelnetwerk gaat langs eeuwenoude bossen, meanderende rivieren, holle wegen, open velden en plaatsen zoals Tervuren, Bertem, Kortenberg en Herent.

Het volledige netwerk is gratis beschikbaar via de verschillende routeplanners.
De kaarten van de elf bewegwijzerde routes zitten samen met een infogids van 32 pagina's in een doosje dat voor 9 EUR verkrijgbaar is in boekhandels, toeristische infokantoren in deze regio of via Toerisme Vlaams-Brabant - publicaties.

© 2022 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts