Leesvoer... Wandelgids Wandelen in het Meetjesland

Vandaag de dag is het niet moeilijk om wandelroutes te vinden, het internet staat er vol van. Maar er zijn nog steeds liefhebbers van papier en daarom pakt Toerisme Oost-Vlaanderen dit najaar uit met een nieuwe wandelgids: Wandelen in het Meetjesland.

(foto © Toerisme Oost-Vlaanderen)

In de gids vind je gedetailleerde kaarten van vijf wandelroutes terug met heel veel achtergrondinfo over de bezienswaardigheden onderweg, iets wat mij persoonlijk enorm aanspreekt. 
De wandelingen zijn voor de geoefende wandelaar, niet zozeer omwille van het terrein (dat zo goed als vlak is), maar wel omwille van de afstanden (14 tot 19km). 
Vier van de routes zijn gebaseerd op het knooppuntenwandelnetwerk, dus daar kan je de tocht perfect inkorten (of langer maken). De vijfde route is een combinatie van twee bewegwijzerde routes, waarbij het perfect mogelijk is er eentje van de twee te doen.

Volgende routes zijn in de wandelgids opgenomen:
  1. Van het Leen naar de Lieve (Eeklo, 14km)
  2. Van de Lembeekse Bossen tot Oosteeklo (Kaprijke, 18km)
  3. Van Middelburg naar Aardenburg (Middelburg (BE), 19 km) > tip: deze route loopt voor een groot deel in Zeeuws-Vlaanderen waar de knooppuntenbordjes er anders uitzien (enkel het nummer op het betreffende knooppunt, onderweg enkel gele pijltjes op een groene achtergrond)
  4. Langs westelijke kreken (Sint-Laureins, 15km)
  5. Van Merendree tot Vinderhoute (Merendree, 16km) > dit is een combinatie van de met zeshoekige bordjes bewegwijzerde Oude Kalevallei-wandelroute 1 (Merendree) en Oude-Kalevalleiroute 2 (Vinderhoute)

De gids is zowel apart verkrijgbaar (6 EUR) als in de nieuwe wandelbox (14,95 EUR). In de box zitten de twee vernieuwde wandelkaarten Meetjeslandse Bossen en Meetjeslandse Kreken. Alles is verkrijgbaar bij verschilllende boekenwinkels of via de webshop van Routen.

De routes kan je trouwens ook terugvinden op de sites van Routen of Meetjesland.

© 2022 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts