Gedachtenscharrel... Zeeuwse gelukjes

Wat corona voor veel veel mensen duidelijk maakte en wat ik al veel langer wist... je hoeft het niet altijd heel ver te gaan zoeken om het perfecte vakantiegevoel te krijgen.


Eén van die plekken waar ik altijd instant happy ben, is Zeeuws-Vlaanderen. Afhankelijk van welke fiets- of wandeltocht we ondernemen, start de pret soms al op een half uurtje rijden van bij ons. Iedere keer opnieuw verbazen we er ons over dat er zo dichtbij toch een heel andere wereld is.



Uitgestrekte polders met bijhorende rustige weggetjes, kreken die als parels liggen te blinken in het groen, toefjes bos, leuke stadjes en authentieke buurtschappen en uiteraard de vele dijken die zo belangrijk zijn voor dit stukje Nederland. 



Ik kan zo genieten van de weidse uitzichten of van de wind in mijn haren als we op de dijken wandelen of fietsen. En als de windgoden net iets te enthousiast zijn, dan kies je er gewoon voor om binnendijks je ding te doen. 



Aan natuurgebieden geen gebrek: de Waterdunen, de Verdronken Zwarte Polder, het Groote Gat, de Braakman, de Vogelkreek, het Verdronken Land van Saefthinge, de Hedwigepolder, de Clingse Bossen, ... allemaal oases van rust. 


Wie het liever wat drukker wil, vindt meestal zijn weg naar Sluis, Hulst of Cadzand-Bad. Maar de échte leuke plekjes zijn wat meer verscholen. Ik denk dan maar aan Groede-Dorp, IJzendijke, Oostburg, Kloosterzande of Axel, om er maar een paar te noemen. Hier ga je niet heen om uitgebreid te shoppen, maar wel voor de cafeetjes met authentiek karakter en de dorpsgezichten. 


Vakantiegeluk dichtbij huis.. altijd weer met volle teugen genieten!


© 2022 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden

Reacties

Populaire posts