Nieuwtje... Wandelnetwerk Vloethemveld officieel geopend

Netwerken met knooppunten zijn voor mij één van de beste uitvindingen sinds ik de wandel- en fietsmicrobe te pakken heb. 


Voor het eerste knooppuntennetwerk moeten we terug naar 1995 toen in Limburg het eerste fietsnetwerk werd aangelegd. Het feit dat dit in Limburg gebeurde, is niet zo verwonderlijk. De knooppunten zijn immers ontstaan in de Limburgse mijnen. Een Limburgse mijningenieur bedacht het bordjessysteem om ondergronds de weg niet kwijt te raken en bij een ongeluk zo snel mogelijk te kunnen vluchten.

Sindsdien werden er al een heel pak wandel- en fietsnetwerken uitgerold. De nieuwste telg in Vlaanderen is het Wandelnetwerk Vloethemveld, goed voor 53 kilometer wandelplezier in het Brugse Ommeland. 
Centraal staat het beschermde natuurgebied Vloethemveld. In de 13de eeuw werd hier aan landbouw en houtontginning gedaan door de Zusters van het Sint-Janshospitaal in Brugge. In een recenter verleden was het een militair domein. Op het einde van WOII werd het zelfs door de Britten gebruikt als krijgsgevangenenkamp. Naast een grote natuurwaarde heeft Vloethemveld dus ook een historisch belang. Beide kan je nu gaan ontdekken via het nieuwe wandelnetwerk langs trage wegen en stille bospaden.

Binnenkort kan je via de verschillende routeplanners je tocht uitstippelen. De nieuwe wandelkaart kan je nu al bestellen via de webshop van Westtoer

© 2022 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts