Buitenbeentje... Op wandel door de pracht van Natuurpark Hoge Venen - Eifel

Goed verstopt in het bos vind je het gehucht Buchholz. Het is moeilijk te geloven dat er hier tot 1981 zelfs een treinstation was... Vandaag staan er nog een handvol huizen en is de enige activiteit een houtvesterij. Als vertrekpunt voor een stevige boswandeling ideaal voor rustzoekers!


We volgen een verhard zijpad van de hoofdweg het bos in en komen terecht op een wandelparking. Er staat hier ook een Grillhütte, maar die lijkt al een tijdje niet meer gebruikt. Ook als schuilhut kan ze jammer genoeg niet dienen, want de eerste stevige regenbui van deze wandeling kondigt zich al aan. Dan maar meteen erin vliegen!


We zijn nog geen paar honderd meter ver en we weten het al zeker: dit wordt een wandeling naar ons hart. De elementair verharde boswegen en bospaadjes kronkelen door het bos, loof- en naaldbomen wisselen elkaar af. Doordat er hier veel waterbronnetjes ontspringen, zien we ook mossen in alle mogelijke groenschakeringen. Onder enthousiast gekwetter van de vogels stappen we de ene keer in de regen en dan weer in de zon. 


Het tweede deel van de wandeling brengt ons in open veld en door bos met doorkijkjes op waterrijke valleien. We volgen hier een flink stuk GR-route... een garantie op mooie plekjes.


We duiken nog even het bos in en belanden uiteindelijk op de weg door Buchholz. De enige 50 meter asfalt van vandaag brengt ons terug naar de parking. 


Ondanks de regen is dit voor ons de perfecte wandeling. Wat moet dat dan niet zijn als het zonnetje volop zou schijnen... Wij komen het zeker een keertje ontdekken!


Vertrek : bosparking Buchholz (Büllingen) (gratis parkeren, 20-tal plaatsen, zijweg ter hoogte van huisnummer 14)
Afstand : 12,4 km (waarvan 12 km onverhard) - luswandeling - glooiend 
Mijn persoonlijke scores : algemeen : 9,5/10 (bewolkt met regen, 11°C, 3 Bft) - stilte 9,5/10

Route op het wandelnetwerk "Ostbelgien".
Knooppunten: 75 - 89 - 88 - 82 - 34 - 87 - 71 - 83 - 91 - 75
Paar bankjes. Geen horeca.
De wandelnetwerken krijgen regelmatig een update. 
Check voor je vertrekt een routeplanner zoals bijvoorbeeld Wandelknooppunt.

© 2021 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.


Reacties

Populaire posts