Buitenbeentje... Op de vlucht voor de zondagse wandeldrukte

Het coronavirus weet van geen wijken en daarom werd onder meer beslist de scholen een weekje vroeger te sluiten voor de paasvakantie. Met het voorspelde mooie weer belooft het dus weer druk te worden in de gekende wandelgebieden. Dus ga ik op zoek naar een alternatief en ik laat mijn oog vallen op het kleine Wodecq in het Henegouwse Pays des Collines.


Wodecq is een landelijk dorpje van een voorschoot groot: een paar straten met een schooltje, een kerk, een frituur en een café. Amper zeven kilometer van de wandelhotspot (en hoofdgemeente) Ellezelles verwijderd, kan je je hier in alle rust uitleven op de vele wandelpaadjes. En die zijn er met hopen.


Deze morgen stippelde ik een knooppuntertje uit die ons van het ene betoverende vergezicht naar het andere bracht. Deze wandeling springt eruit door de weidsheid en de rust. Een rust die enkel wordt "verstoord" door enkele veldleeuweriken die uitbundig kwinkeleren. Fantastisch geluid!


Er zijn amper andere wandelaars te bespeuren en dit doet deugd. Zon en wolken wisselen elkaar af, wat garant staat voor boeiende panorama's. Ook al is meer dan de helft van de route geasfalteerd, het is aangenaam stappen. Op een enkele auto en wielrenner na is er geen verkeer. 


Echte bezienswaardigheden zijn er niet onderweg, of het zouden de tientallen kapelletjes moeten zijn. Van groot tot klein, van veldkapel tot gevelexemplaar, we zijn onderweg de tel kwijt geraakt. Maar dit is het soort wandeling dat geen extra's nodig heeft, daar zorgt de magnifieke landelijke omgeving wel voor.


Deze zomer nog een keertje, zeker weten!


Vertrek : aan de kerk van Wodecq (gratis parkeren, 20-tal plaatsen)
Afstand : 9,1 km (waarvan 4 km onverhard) - lusvormig - licht glooiend
Mijn persoonlijke scores : algemeen : 8,25/10 (half bewolkt, 12°C, 5 Bft) - stilte 9/10

Route op het wandelnetwerk "Pays des Collines".
Knooppunten : 54 - 55 - 57 - 68 - 67 - 66 - 10 - 65 - 64 - 58 - 54
Weinig bankjes. Horeca aan vertrekpunt.
De wandelnetwerken krijgen regelmatig een update. 
Check voor je vertrekt een routeplanner zoals bijvoorbeeld Wandelknooppunt.

© 2021 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts