Op jacht naar winterpanorama's in Grijsloke

Nog even genieten van winterse sneeuwlandschappen... dat is het doel van vandaag. Vanaf morgen worden immers positieve temperaturen voorspeld en dan is het uit met de sneeuwpret.


We kiezen voor een kort knooppuntertje dat start in Gijzelbrechtegem, een klein West-Vlaams dorpje in de buurt van Anzegem. In de volksmond heeft het de naam Grijsloke... Misschien dat er nu bij sommigen een belletje gaat rinkelen, want hier vindt al 40 jaar de loopklassieker "Dwars door Grijsloke" plaats.


Wij houden het toch maar bij wandelen en gaan voor een lusje op het wandelnetwerk "Land van Streuvels". Al stappend ontdekken we trouwens dat deze route grote stukken overlapt met de bewegwijzerde Kleine Kluis-wandelroute, eentje die we al eerder deden.


Geen grootse verrassingen tijdens deze trip, maar wel zalige kilometers langs rustige straatjes en trage wegen... Dat laatste mag je zelfs heel letterlijk nemen, want verschillende weggetjes hebben hier de naam "Trage Weg" gevolgd door een nummer. 


Voor de rest is het genieten van de buitenlucht en de sublieme panorama's. We stappen hier door het voorportaal van de Vlaamse Ardennen en de Kluisberg lonkt op de achtergrond. De sneeuw maakt het plaatje af.


Normaal zouden we zo'n zondagswandeling afsluiten met een streekbiertje in het dorpscafé, maar corona steekt daar nog altijd een stokje voor. Dan zit er niets anders op dan nog eens terug te komen zeker 😄


Vertrek : parking onthaalpoort aan de kerk van Gijzelbrechtegem (gratis - 30-tal plaatsen)
Afstand : 7 km (waarvan 2 km onverhard) - lusvormig - licht glooiend 
Mijn persoonlijke scores : algemeen : 8/10 (zonnig, 2°C, 3 Bft) - stilte 8,5/10

Route op het wandelnetwerk "Land van Streuvels".
Knooppunten : 5 - 43 - 42 - 41 - 40 - 39 - 38 - 48 - 47 - 46 - 44 - 45 - 4 - 5
Paar bankjes. Horeca aan de kerk.

De wandelnetwerken krijgen regelmatig een update. 
Check voor je vertrekt een routeplanner zoals bijvoorbeeld Wandelknooppunt.

© 2021 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts