De Bulskampveldwandelroute... een must voor rust- en natuurzoekers

Domein Lippensgoed-Bulskampveld... als je het mij vraagt, één van de natuurtoppers in West-Vlaanderen. Het domein maakt deel uit van het veel grotere Landschapspark Bulskampveld, met zijn 90 vierkante kilometer het meest bosrijke gebied van de provincie.


Wij zijn er kind aan huis, maar voor een eerste kennismaking raad ik iedereen de bewegwijzerde Bulskampveldwandelroute aan. Zo ontdek je de mooiste plekjes: bospaadjes en typische dreven, heidevelden, veldvijvers,... maar ook het neogotische kasteel van Bulskampveld (omgeven door een prachtige tuin met vijver), de domeinhoeve, de ommuurde kruidentuin, het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren, een vleermuizenkelder, het bezoekerscentrum,... Voor de speelvogels is er zelfs een speelbos en een groot speelplein.


Wij kennen het domein al vrij goed, maar toch wandelen wij nog regelmatig deze route omdat ze nu eenmaal zo afwisselend is. In elk seizoen ziet het er anders uit. En je wordt iedere keer weer verrast... zo kregen wij nu het gezelschap van een goudhaantje (het is even zoeken op het plaatje, want het is niet voor niets ons kleinste vogeltje).


Het is ook een ideale wandeling voor vandaag. Er staat een strakke oostenwind en in de bossen loop je toch wat beschut. De vrieskou zorgt er dan weer voor dat de modderige paden herschapen zijn tot een mini-berglandschap. Dat belooft voor als het weer gaat dooien; dan brengen we beter onze laarzen mee. Maar voor vandaag "klauteren" we er lustig op los.


En als de kennismaking je goed bevalt (geloof me, dat kan moeilijk anders), dan heb ik goed nieuws! Het domein is maar een klein stukje van wat er op het wandelnetwerk "Bulskampveld" te beleven valt.

Laat me jullie alvast enthousiast maken met nog wat sfeerbeelden van vandaag.





Vertrek : parking Aanwijs, Reigerlostraat, Beernem (gratis - 550 plaatsen) ; momenteel werken (heraanleg en realisatie onthaalpoort), maar perfect bereikbaar
Afstand : 8,9 km - lusvormig - vlak
Mijn persoonlijke scores : algemeen: 9/10 (zonnig, -2°C, 3 Bft) - stilte: 9/10

De Bulskampveldwandelroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. 
Op https://www.westtoer.be kan je de route als pdf of gpx downloaden. Via de webshop kan je de wandelkaart aankopen.
Je checkt ook best even op deze site of de route nog bestaat, want het wandel- en fietsaanbod wordt regelmatig vernieuwd.
Veel bankjes. Horeca op het domein en in de buurt.

© 2021 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts