Natuurschoon langs de oevers van de Oude Durme

Tussen Waasmunster en Hamme vind je de Oude Durme, een rivierarm die van de rest van de Durme werd afgesneden. Door deze ingreep ging het spel van eb en vloed hier volledig verloren en hiermee ook het economisch belang. Moedertje Natuur zag haar kans schoon en toverde het gebied om tot een pareltje. 


De Oude Durmewandelroute lus 2 start aan een onverharde parking net over de Durmebrug. Het was wel wat zoeken om de auto zo moddervrij mogelijk te parkeren, maar eens dat gebeurd, gaan we op weg langs de Durmedijk. Recent is hier blijkbaar zwaar verkeer gepasseerd, want de voren zijn diep en modderig. Na een kilometertje besluiten we op het baantje onderaan de dijk te gaan lopen. Stapt net iets makkelijker. 


Wanneer de eerste volkstuintjes in zicht komen - overigens bijna de enige vorm van bebouwing die we tegenkomen - slaan we rechts een paadje in en volgen vanaf dan de meanders van de Oude Durme. Na iedere bocht worden we getrakteerd op de mooiste landschappen. Bovendien speelt de zon verstoppertje achter de wolken en op de momenten dat ze even tevoorschijn komt, levert dat een prachtig kleurenspel op: vlammende rietkragen en speelse lichtreflecties op het water.


Dit is zo'n wandeling die voor je het weet voorbij is. Maar niet getreurd... er is ook nog een lus 1 😊




Vertrek : Durmebrug, Waasmunster (gratis parkeren op een kleine, onverharde parking)
Afstand : 7 km - lusvormig - vlak
Mijn persoonlijke scores : algemeen - 8,5/10 (bewolkt, 6°C, 2 Bft) - stilte : 9/10

De Oude Durmewandelroute - lus 2 is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. 
Voor meer info en de kaart kan je terecht op de site van Routen. Je checkt ook best even op deze site of de route nog bestaat, want het wandel- en fietsaanbod wordt regelmatig vernieuwd.
Veel bankjes. Horecazaken onderweg.

© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts