Het betere glibber- en glijwerk in het Meetjesland

Kennen jullie het Zweedse gezegde "Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel"? Of hoe regen geen reden mag zijn om de wandelschoenen niet aan te trekken. Dus ondanks de grijze hemel en het gemiezer dat af en toe overgaat in een regenbui, zakken wij af naar het Meetjesland voor een zondagse wandeling.


Dorp van afspraak is Oostwinkel, een deelgemeente van Lievegem met zo'n 700 inwoners. Eenmaal de wagen veilig en wel geparkeerd, gaan we op zoek naar het eerste wandelknooppunt. Dat is al snel gevonden en langs een paar rustige wegen belanden we aan de rand van het Drongengoed



Daar ruilen we het asfalt in voor een kasseiweg en bos- en akkerpaden. De regen van de voorbije dagen heeft de wegels herschapen in een glibberig parcours, dus ook de evenwichtsorganen krijgen een stevige workout vandaag. Onderweg vangen we een glimp op van het vliegveld van Ursel, dat er vandaag mistig en verlaten bijligt. 




Via een mooie bosdreef komen we op een baantje dat ons naar de rand van een ander bos brengt, namelijk het Keigatbos. Dit natuurgebied van zo'n 80 ha is een uitloper het Drongengoedbos, maar heeft toch een eigen karakter. De bosdreven zien er heel aanlokkelijk uit met die prachtige herfstkleuren, maar wij besluiten dat het welletjes is voor vandaag en kiezen voor de terugweg naar het dorp.


Zo, de batterijtjes zijn weer helemaal opgeladen! En dat ondanks het gebrek aan zonne-energie 😂


Vertrek :  in de buurt van de kerk van Oostwinkel (gratis parkeren)
Afstand :  ca 6 km - lusvormig - vlak
Mijn persoonlijke scores : algemeen :  8/10 (half bewolkt/lichte regen, 10°C, 2 Bft) - stilte 8,5/10

Route op het wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen. 
Knooppunten : 90 - 69 - 70 - 71 - 88 - 89 - 90 - (richting 91)
Een paar bankjes. Geen horeca.

De wandelnetwerken krijgen regelmatig een update. Check voor je vertrekt een routeplanner (bijvoorbeeld https://www.wandelknooppunt.be/nl)

© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts