Verkoeling in de Lembeekse Bossen

Het is officieel: we hebben de eerste hittegolf van het jaar te pakken. Met temperaturen die overdag vlotjes richting 40°C fietsen staan we dan ook al bij zonsopgang paraat om toch wat wandelkilometers af te leggen. 

De Lembeekse Bossen... al in mijn kindertijd een begrip. Toen niet zozeer vanwege de wandelmogelijkheden, maar wel om de vele horecazaken waar je lekkere pannenkoeken kon eten. Tja, een kind heeft nu eenmaal andere prioriteiten dan de rustzoekende volwassene. 

Ook vandaag de dag is het leuk om na een deugddoende wandeling de innerlijke mens wat te versterken. Ben je net zoals ik een rustzoeker, dan toch deze kleine waarschuwing: op zondag komen ze met drommen tegelijk naar dit fijne stukje Meetjesland afgezakt. Zeker in coronatijden plan je best je bezoek op een ander moment; de vroege ochtend is altijd een goed idee, zelfs in het weekend.

Samen met het Bellebargiebos strekt het gebied zich uit over Lembeke, Oosteeklo en Waarschoot. Het ligt op een oude zandrug die loopt van Oedelem tot Stekene. Verwacht je hier dan ook aan soms zanderige paadjes. Je vindt hier voornamelijk naaldbomen (hemelse geuren) afgewisseld met weilanden, akkers en loofbomen. De laatste jaren is men trouwens volop bezig met een omvorming tot loofbossen. Dat belooft voor de herfst.

Maar nu is het volop genieten van onze ochtendwandeling in hoogzomer. Zalig zo'n ontwakend bos!






Vertrek : parking Tragelstraat, Lembeke tussen knooppunten 33 en  34 (gratis parkeren, 100-tal plaatsen)
Afstand : ca 7 km - lusvormig - vlak 
Mijn persoonlijke scores : algemeen : 8,5/10 (zonnig, 24°C, windstil) - stilte : 8,5/10

Wandellus op het wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen
Knooppunten : 34 - 27 - 26 - 25 - 24 - 23 - 35 - 36 - 34 - richting 33
Paar bankjes. Veel horeca aan de Warande (op ca 300 meter van de parking)

De wandelnetwerken krijgen regelmatig een update. Check voor je vertrekt een routeplanner (bijvoorbeeld http://wandelknooppunt.be)

© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts