Kunstig Zarlandinge

Net geen 1000 inwoners en toch is Zarlandinge het decor voor de biZAR-kunstroute. Om de vierde verjaardag van deze route te vieren, krijgen de permanente werken tot eind september 2020 het gezelschap van een twintigtal tijdelijke. 
Verwacht je aan vanalles wat, gaande van poëzie tot beeldende kunst. Zelfs de elektriciteitskastjes moesten eraan geloven.
Zo'n kans laten wij niet voorbijgaan. Het geeft een extra dimensie aan een sowieso prachtige zondagse wandeling.


Voor je vertrekt, kan je in de kerk de infobrochure afhalen en al meteen een paar kunstwerken in en rond de kerk spotten. De eigenlijke kunstroute is ongeveer 4 kilometer lang, maar kan uitgebreid worden met een extra lus van 3 kilometer die je meeneemt in de landelijke omgeving rond het dorp. De route verlengen kan ook via de knooppunten van het wandelnetwerk Bronbossen.

Enkele kerkgangers praten na - Hans Claus

Lieve Depessemier

Moeder Aarde - Gaia - Machteld Callewaert


Uiteraard kiezen wij voor de "lange" wandeling. Deze omgeving is ideaal : landelijk en stil. Stukjes door de velden wisselen af met rustige weggetjes en trage wegen. Voor je het goed en wel beseft, sta je opnieuw aan de kerk. En ook aan horeca geen gebrek in dit kleine dorp : maar liefst drie cafés om na te praten over je ervaringen. Een korte (foto)impressie...

Looking through a mirror - Jella Onderbeke


Vlaams landschap - Marleen De Smet

Lieve Depessemier

Naar het wezen van de bij - Jef Wijnants



Nergensland - Gertjan van der Hoeven




Vertrek : kerk Zarlardinge (gratis parkeren)
Afstand : ongeveer 7,5 km - lusvormig - vlak tot licht glooiend
Mijn persoonlijke scores : algemeen - 9/10 (licht bewolkt, 23°C) - stilte : 9/10

De biZAR-wandelroute is bewegwijzerd met bordjes. Voor meer info en de route kan je terecht op https://www.visitgeraardsbergen.be/bizarroute. Er is ook een fietsvariant.
Weinig bankjes. Horeca aan de kerk.

© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.






Reacties

Populaire posts