Zalig bosbaden in Waardamme

Heb je zin om helemaal tot rust te komen? Dan is de Kampveldwandelroute een absolute topper.

De aanlooproute tot de eigenlijke wandeling vertrekt aan het kerkje van Waardamme, maar ook deze aanloop is meer dan de moeite waard. Al is het maar voor het nieuwe speelbos, een aanwinst voor kleine én grote kinderen.

Een tijdje geleden werd het wandelnetwerk Bulskampveld gelanceerd. Tot mijn verbazing zijn ze dit prachtig stukje natuur vergeten, ook al maakt het domeinbos Kampveld deel uit van het landschapspark Bulskampveld. Het leuke hieraan is natuurlijk dat er relatief weinig mensen hun weg naar hier vinden.

De wandelroute doorkruist het ganse domein en bestaat voor 95% uit onverharde wegen. Bos, moeras en weideland wisselen elkaar af.

Het is een sensatie voor al je zintuigen: zuivere boslucht, alle mogelijke schakeringen groen, vogels die elkaar proberen de loef afsteken om het luidste lied te zingen, bomen die vragen om een aai, ...

Het is bijna niet te geloven dat je hier op amper 5 minuutjes rijden van de autostrade bent. Wees gerust, de enige vierwieler die je tijdens deze wandeling zal tegenkomen, is een buggy.

Aangezien het een gemengd bos is, loont ieder seizoen zich tot een wandeling. Wel niet vergeten bij regenweer je laarzen aan te trekken, de paadjes liggen er dan wat modderig bij ... Instant glijplezier verzekerd!

Vertrek : parking aan de kerk, Waardamme
Afstand : ca 9 km - lusvormig - vlak
Mijn persoonlijke scores : algemeen - 9/10 (zonnig, 26°C) / stilte : 9/10

De Kampveldwandelroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Op https://www.westtoer.be kan je de route als pdf of gpx downloaden. Via de webshop kan je de wandelkaart aankopen. Je checkt ook best even op deze site of de route nog bestaat, want het wandel- en fietsaanbod wordt regelmatig vernieuwd.
Vrij veel bankjes in het eerste deel van de wandelingen. Horeca in het centrum van Waardamme.

© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.

Reacties

Populaire posts