Grensoverschrijdend strandjutten

Vanaf vandaag gaan een aantal Europese grenzen weer open... zo ook de Franse. Maar om het toch coronaproof te houden kies ik voor een lange strandwandeling van Sint-Idesbald tot in Bray-Dunes. Gewoon heen en terug. Niet spectaculair genoeg, hoor ik je denken... Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Want de combinatie van zand, zee, jodiumrijke lucht, sublieme lichtschakeringen en het kalmerende geruis van de golven maken er voor mij het volmaakte wandeldagje van.

Persoonlijk vind ik de eerstelijnsbebouwing aan onze kust niet om aan te zien, maar dat wordt meer dan ruimschoots gecompenseerd door de oneindigheid van de zee en de uitgestrektheid van het strand. En toegegeven, de terrasjes langs de promenade zijn wel meegenomen.





Met de zomervakantie voor de deur is het nog even het moment om van al die pracht in alle rust te gaan genieten.

Wie wil, kan even van het strand afwijken. Ook aan de Westkust werd een wandelknooppuntnetwerk uitgestippeld. Vandaag stapte ik van knooppunt 46 in Sint-Idesbald naar knooppunt 54 net voor Bray-Dunes (en daar heb je dus eigenlijk geen netwerk voor nodig), maar een aanrader is ook om op de landsgrens aan knooppunt 59 terug te wandelen via het natuurgebied "De Westhoek". Hou er wel rekening mee dat er in dit gevarieerde duinenlandschap een paar pittige stukken zitten, maar je krijgt wel heel wat moois te zien. In het gebied staan zelfs uitkijktorens om nog beter het landschap in je op te kunnen nemen.

Jammer dat het zo ver van huis is, want dit zou best een dagelijkse routine kunnen worden.

Kunstwerk Acqua Scivolo - Anne en Patrick Poirier
(Beaufort01 - ter hoogte van Ster der Zee)
Geïnspireerd door de kerk van Abij Der Duinen

Vertrek : parking Ster der Zee, Professor Blanchardlaan, Koksijde (betalend)
Afstand :  15,4 km - lusvormig - vlak
Mijn persoonlijke scores : algemeen : 9/10 (zonnig, 21°C, zalig briesje) / stilte : 9/10

Route op het wandelnetwerk Westkust/Dunes de Flandres
Knooppunten : 46- 31- 25 - 17 - 16 - 2 - 59 - 51 - 54 en terug
Suggestie via het Westhoekreservaat : 46 - 31 - 25 - 17 - 16 - 2 - 59 - 3 - 4 - 8 - 9 - 7 - 6 - 5 -1 - 2 - 16 - 17 - 25 - 31 - 46 / Afstand 16,4 km - lusvormig - vlak met glooiende gedeeltes in het reservaat
Bankjes langs de promenade en in het reservaat. Een groot strand met zitplek in overvloed. Veel horeca.

De wandelnetwerken krijgen regelmatig een update. Check voor je vertrekt een routeplanner (bijvoorbeeld http://wandelknooppunt.be)

© 2020 Bouncing Kate - Alle rechten zijn voorbehouden.











Reacties

Populaire posts